Ontdek de kracht van de stille lezingen van Erik De Soir

Organiseer een stille lezing van Erik De Soir en geniet van een unieke all-round personal input sound sensatie.

Het verloop van de stille lezingen

Traumatiserende gebeurtenissen kunnen je wegrukken uit de continuïteit van het leven en de verbinding met anderen opschorten. Je krijgt een gedwongen “time out” en komt terecht in de marge. Niemand verdient het om in de zijlijn van het leven terecht te komen, als een soort bijverschijnsel, naast het leven dat anderen leven. Je krijgt dan de indruk dat je precies nergens meer deel van uitmaakt.

We zijn echter allemaal wezens van liefde en licht. Alles is aan alles verbonden. Al wat leeft, planten, dieren en mensen, maakt deel uit van een groter en betekenisvol geheel. Als mensen zijn we allemaal hetzelfde en willen alleen maar gelukkig zijn. Onze essentie bevindt zich op het niveau van het zuivere bewustzijn en heeft in feite niets te maken met onze kleur, onze cultuur of ons geloof.

Gedurende een zogenaamde “stille lezing” bouwt Erik De Soir zijn betoog op aan de hand achttien kernconcepten uit het boeddhisme en levende getuigenissen. Bij aanvang van de lezing krijgt elke toehoorder een exemplaar van het boek ‘Leven aan de zijlijn’ (Lannoo) en een koptelefoon. De meditatieve boodschap komt hierdoor op een individueel niveau heel sterk binnen en wordt gecombineerd met vooropgenomen bos- en natuurgeluiden waardoor de toehoorder een all-round auditieve beleving krijgt. Afwisselend tussen de meditatieve teksten in hoor je links en rechts dingen gebeuren in de natuur die in combinatie met de rustige en diepe stem van de spreker zorgen voor een unieke beleving. Als luisteraar word je daardoor niet afgeleid door andere omgevingsgeluiden in de zaal of tussendoor pratende mensen. Je gaat op weg door een labyrint van levenservaringen en je ontdekt dat elk van de kernconcepten deel uitmaakt van een groter geheel waardoor je gaandeweg komt tot je eigen innerlijk kompas voor de zinvolle verwerking van verlies en trauma. Je beleeft, op een veilige manier ondergedompeld in rustgevende natuur- en bosgeluiden, dat elk woord op zich een bepaalde kleur geeft aan je trauma- en verliesverwerking, als onderdeel van een groter geheel. Zoals bij de filtering van wit licht, leer je de regenboog in jezelf te maken en inzien dat je op bewustzijnsniveau kan worden wie je wil.